sauron80, Żeby wymienić głośniki nie trzeba ściągać tapicerki.Ale żeby założyć dystanse MDF to już trzeba.I wtedy najlepiej za jedną robotą wygłuszyć drzwi.Efekt zarąbisty i może nie będziesz chciał zmieniać głośników.A średnica głośników przód to 165mm.
Ja bym sobie dał rękę uciąć ( chociaż może szkoda ręki) , że trzeba ściągać boczek. Przynajmniej tak jest u mnie. Dopiero jak zdejmiesz boczek , to głośnik mam przykręcony trzema śrubami do blachy w drzwiach. Tak czy siak zdjęcie boczku to 5 góra 10 min roboty.
Trafne spostrzeżenie kolego aniol. Mam i taką i taka. Jedynkę ujeżdżam ja a dwójkę żona. Niestety do opisu nie da się wstawić dwóch aut.
To co napisałem dotyczy jedynki. W dwójce nie miałem jeszcze potrzeby ściągać tapicerki drzwi.
djtomi2, Ale i tak mi coś nie pasuje.Z tego co teraz napisałeś wychodzi że masz w OI głośniki przykręcone do blachy.Ale fabrycznie były tam montowane plastikowe dystanse,no chyba że ktoś tam coś nieudolnie majstrował.
Pewnie masz rację, że tak powinno być. U mnie jest kręcony do blachy. Mało tego , ostatnio lutowałem szwagrowi te nieszczęsne piny w module sterowania drzwi, też w OI, I on też ma głośnik kręcony do blachy. Było nie było oba auta 10 letnie i nie jesteśmy pierwszymi właścicielami, pewnie ktoś się już wcześniej bawił.
djtomi2, Piny w module sterowania też przerabiałem.Alw dalej nie mogę sobie wyobrazić głośników przykręconych do blachy.Przeciesz tam jest prowadnica szyby i on by nie wlazł,po to są dawane dystanse.Chyba że już stary jestem i mi sie pier....li w głowie.
Najwyraźniej to ja jestem stary i do tego jeszcze ślepy. Aż sobie zaglądnąłem pod boczek przed chwilą i oczywiście są dystansy. Takie wielkie, że nie sposób nie zauważyć. Po prostu za każdym razem odkręcałem je jako całość razem z głośnikiem.
He , my tu gadu gadu o dystansach, a Sauron80 pewnie już dawno z nowym głośnikiem goni.
Pozdrawiam wszystkich.
Komentarz